Några referenser

Nedan listar vi några av våra kunder och arbeten som vi är extra stolta över och beskriver vår mångfald.

 

Rätt Kontakt

Vi hjälper dig

Hitta rätt kontakt
 

KF Göta

Ny COOP butik Centralt i Kalmar

När KF Göta valde att öppna en ny COOP butik Centralt i Kalmar valde de att installera Daikin Zeas och Daikin Convenipack för varukyla, frys, och värmeåtervinning i samma aggregat. Daikins aggregat har en varvtalsstyrd kompressor som levererar precis så mycket kyleffekt som behövs för stunden. Frysdiskarna kopplas på samma kylrör och via en Frysbooster så används samma aggregat till kyla och frys.

Värmen från kyl och frysar återvinns via Daikinaggregatet och levereras till Ridåfläktar vid ingångarna och ger gratis värme och hindrar kallras in i butiken istället för att släppa ut den på taket. Frys och kyldiskar och rum från WICA AB är utrustade med elektroniska ventiler för att få exaktare temperaturer i rummen. All temperatur belysning avfrostnin och larmhantering sker via en Danfoss övervakningsenhet som kan styras via din dator var du än är.

 

Landstinget i Kalmar

Satsar på miljövänlig kyla via Geokyla

Landstinget i Kalmar satsar på miljövänlig kyla via Geokyla dvs borrhål i marken som man tar upp kallt vatten för att kyla fastigheterna med. När detta inte räcker startar detta nya Climaveneta Turbocooraggregat för att stötta geokylan med rätt temperatur. Kylaggregatet är på ca 550 kw och har 2 st turbinkopressorer som är oljefria och rotorn är magnetlagrad.

Kompressorns varvtal kan komma upp till ca 38000 varv/minut! Även att det är ca 250 kw kyleffekt per kompressor har vi låga startströmmar på ca 8Ampere! Aggregatet har väldigt bra dellastvärden dvs det ger mycket kyla till liten effektförbrukning när det går på tex halvfart.

Atlas Copco

Hos Atlas Copco i Kalmar har vi konstruerat och byggt ett kylsystem till deras ugnar

Istället för kyltorn som både är dyrt att bygga och hålla i drift valdes att totalt borra fem stycken 6,5" vattenbrunnar varav två är uttagsbrunna och tre returbrunnar. Det ställs mycket höga krav på anläggningen, då temperaturen skiftar mycket.

Kylbehovet för anläggningen är normaldrift på 800kW därtill ska stora ackumulatorer köldladdas så att man vid tillfällen kan koppla till dessa som spets och komma upp i 2000.

 

Kalmar Slott

Drift och service av Kalmar Slott

Fr.o.m. 1 januari 2011 har Avent fått äran att utföra drift och service av Kalmar Slott åt Destination Kalmar. Denna byggnad med sin historiska bakgrund är Nordens bäst bevarade renässansslott. Inga förändringar sedan 1592 och den tillhör därmed Kalmars mest omoderna sevärdhet.

Kalmar slott är beläget vid Slotts fjärden, på den plats där Kalmar medeltida hamn låg. Slottet ansåg tillsammans med Tre kronor, Viborgs slott och Älvsborgs fästning vara ett av Sveriges fyra viktigaste fästen, som höll upp landet på 1280-talet.  1397 stod Slottet i centrum för bildandet av Kalmarunionen  - en union av de nordiska länderna skapad av den mäktiga drottning Margareta. Mer om slottet finns att läsa på Kalmar slotts egen hemsida samt Wikipedia.

 

Brf Äppelträdet i Borgholm

Aggregatsbyte har skett i 21 st lägenheter hos Brf Äppeltrådet i Borgholm.

  "Dagens ros...
...till gossaran på Avent. De klagas mycket på att hantverkare som är otrevliga inte passar tider och gör ett dåligt arbete. Men plötsligt händer det. De hände oss i brf Äppelträdet när vi bestämt oss för att byta fläktar i våra lägenheter. ett antal glada och trevliga grabbar från Avent kom när de hade sagt, gjorde ett stålande jobb, städade och såg till att alla fick ett snyggt och proffsigt arbete utfört. Ni har visat hur hantvekare bör och kan agera. All heder åt Er alla. Styrelsen och alla boende i BRF Äppelträdet" från Ölandsbladet

 

Fler referenser

 

 • Östra Småland
  Utför service enligt avtal. Utbyte av styr och reglerutrustning till datoriserad styrövervakning.

   
 • Byggnadsfirma Ivar Glebe
  Avent utför nyinstallationer och sköter skötsel av ventilation, värme, styr och regler samt kyla. På samtliga fastigheter görs OVK-besiktningar och energioptimeringar.
   
 • Prospecta Fastighetskapital
 • Avent utför nyinstallationer samt sköter skötsel av ventilation, värme, styr och regler och kyla. Energi besparade åtgärder samt energistatestik
   
 • Topax
  Avent tar hand om ventilation, värme, styr & regler, kyla, jour samt energioptimering.§Östra Småland

   
 • Motoman Robotics
  Avent utför service på ventilation och värme i industribyggand samt kontor även ombyggnad. Utför projektering inför inkoppling av fjärrvärme.

   
 • Riksarkiv för svensk formgivning i Pukeberg, Nybro
  Skötsel av ventilation, värme och kyla. Dygnetrunt övervakning av klimat i arkiv
 • P&E Förvaltning

  Fastighetsteknisk jour och service Kalmar (Hansa City m.m)

 • Kifab
  Service, filterleveranser samt nyinstallationer.

 • Scania Oskarshamn

  Service samt nyinstallationer

 • Kalmar kommun. Drift och service